美国留学网,留学美国,美国留学

美留网
当前位置:

留学资讯>

新闻详情

时间紧任务重托福考试阅读题是否需要读文章
浏览次数: 1852
作者: 小福
发布时间: 2021-11-29 13:59:55
美国留学网——美国留学官方网站(教外综资认字【2000】第18号)专注于美国中学、本科、研究生以及美国高端名校留学服务,涵盖前期咨询、申请规划、评估选校 、文书写作、材料寄送、奖学金申请、签证辅导、抵美后续等项目内容!美国留学网逾30000录取榜单中,30%以上的学生喜获高 额奖学金,50%的学生获全美Top50名校offer,100%的学生如愿实现美国留学梦想!18年留学行业经验,值得信赖的权威留学品牌,美国留学网金牌顾问团队竭诚为您服务!

时间紧任务重托福考试阅读题是否需要读文章?

经历过各种国内的英语考试的同学们应该都非常熟悉以下的做题方法:先读题,提取题目定位信息,根据定位信息去文章中找到答案位置,读懂答案处的信息,对比选项选择答案。那么这个做题的顺序对于托福阅读是否适用呢?

托福阅读考察的题型

我们以托福阅读考察最多的“事实信息题(Factual Information questions)”为例,来验证一下这种方法是否好用。

根据《托福官方指南》的说明,事实信息题的答案通常出自文章的某一两个句子,并且是在文中相对明确阐述的信息,通常不太涉及到整篇文章的主题的考察。托福阅读

按照这种出题思路,先读题,再去定位到答案,读懂文章信息以及选项的信息,自然是可以选出正确答案的。比如下面这道题目:

According to paragraph 5,what does the thinness of the ridge walls make possible?

A.The concentration of cool air in the cellar

B.The construction of exceptionally long tunnels

C.The even distribution of oxygen from attic to cellar

D.The diffusion of gases into and out of the ridges

段落特别长,但是如果你读懂了题目在问“ridge walls薄,能够让啥变得可能—墙薄有啥影响”,那么大部分同学应该能够比较轻松找到文中的这句话“Gases,mainly oxygen coming in and carbon dioxide going out,easily diffuse into or out of the ridges,since their walls are thin and their surface area is large because they protrude far out from the wall of the mound.”。

而本句话说“因为(since)墙薄,所以空气容易扩散进或者出(Gases,mainly oxygen coming in and carbon dioxide going out,easily diffuse into or out of the ridges)”。那么,答案就选择了D(The diffusion of gases into and out of the ridges)。

Paragraph 5:But how is this well-insulated nest ventilated?......(略)Gases,mainly oxygen coming in and carbon dioxide going out,easily diffuse into or out of the ridges,since their walls are thin and their surface area is large because they protrude far out from the wall of the mound.......(略)

[TPO 47 Termite Ingenuity]

通过一道题目(当然有更多的例子,这里不一一列举),我们不严谨地得出一个结论:看题直接定位的方法至少对于某些题目是管用的。那么你可能要问了,直接定位不读文章对于哪些题目不太适用呢?托福阅读考试

这里同样给出一个例子:

Paragraph 1 makes all of the following points about Islamic books EXCEPT:

A.Books were an important form of artistic expression.

B.A wide variety of books with different styles and topics became available.

C.They were sold primarily near mosques.

D.Most books were intended for sale on the open market.

答案是C,C选项跟文章的信息是不符的。

这道题目的定位信息“Islamic books”对应的是整个段落的中心(整段都在讲The arts of the Islamic book的发展),所以直接找寻“Islamic books”或者根据选项来反向寻找排除都是非常麻烦、且比较难以找到的。

那么这样的题目如何做会更好呢?

这个段落虽然很长,但是其实整段就讲了三件事:

What(The arts of the Islamic book在某个时间段发展起来):

The arts of the Islamic book,such as calligraphy and decorative drawing,developed during A.D.900 to 1500,and luxury books are some of the most characteristic examples of Islamic art produced in this period.

Why(The arts of the Islamic book发展的原因:paper+rounded script):

This came about from two major developments:paper became common,replacing parchment as the major medium for writing,and rounded scripts were regularized and perfected so that they replaced the angular scripts of the previous period,which because of their angularity were uneven in height. 托福阅读备考

How(The arts of the Islamic book是如何发展的—具体的发展细节):

有关生产者:Books became major vehicles for artistic expression,and the artists who produced them,notably calligraphers and painters,enjoyed high status,and their workshops were often sponsored by princes and their courts.

书籍主题范围变广(注意before vs after):Before A.D.900,manuscripts of the Koran(the book containing the teachings of the Islamic religion)seem to have been the most common type of book produced and decorated,but after that date a wide range of books were produced for a broad spectrum of patrons.These continued to include,of course,manuscripts of the Koran,which every Muslim wanted to read,but scientific works,histories,romances,and epic and lyric poetry were also copied in fine handwriting and decorated with beautiful illustrations.

生产书籍的目的(most+some):Most were made for sale on the open market,and cities boasted special souks(markets)where books were bought and sold.The mosque of Marrakech in Morocco is known as the Kutubiyya,or Booksellers’Mosque,after the adjacent market.Some of the most luxurious books were specific commissions made at the order of a particular prince and signed by the calligrapher and decorator.

如果你看懂了上面所写的内容(说明你目前的词汇和句子理解基础还不错),可能会眼前一亮,发现整段虽然很长,但是内容其实非常有逻辑,阅读起来负担其实没有想象得重,且梳理清楚逻辑后整段的内容就非常容易记得住,选择正确段落对应的题目(以及每篇文章最后一道summary题目)自然不在话下。

而且这种“逻辑阅读法”也是大家之后可能要面对的更加难的阅读考试中(SAT、ACT、GRE、GMAT等)、以及后续的学校生活中阅读学术文章的时候同样适用的方法。

最后总结一下对于托福阅读的做题步骤的建议:

对于基础不太好且备考时间比较短,同时对于分数要求不是特别高的学员,以下步骤更可能会帮你考到你目前水平的最高阅读分值:

1、读文章的标题,尝试预测文章的内容;

2、尝试阅读第一段,因为这里通常会有文章的主旨出现,以后每一段读第一句,这里通常是段落中心句;

3、读题,通过题目的定位信息去段落中快速扫读寻找定位信息(无论是按照什么样的扫读方式,找到位置即可);

4、理解文章定位处的信息,尝试预判答案;

5、根据文章信息匹配选项选择。美国IBT阅读

对于基础比较好,且想要获得稳定高分的学员(比如考场上状态再差也不会低于29分),以下步骤可能更能满足你的要求:

1、读文章的标题,预测文章的内容;

2、先读段落,识别出文章的主旨句和每段的中心句(如果存在的话),以及段落的层次(各种逻辑关系,比如并列、因果、对比、转折、举例等);

3、再审题,根据题目所问,再找到文章答案的位置,仔细阅读,对比选项选择。

https://www.usastudy.com.cn/newslist/newDetail?id=61a46c5b751b5b1988148f37

更多留学干货内容,欢迎继续关注美国留学网

更多留学申请规划问题欢迎扫码免费咨询

美国留学网
美国留学网

留学问题轻松问

本人允许通过电话形式联系,确认咨询需求